Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Να συνδεθεί η αγροτική παραγωγή με τη βιομηχανία


Το εκλογικό αποτέλεσμα στη Μεσσηνία ήταν καλό για τα δεδομένα του νομού. Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν μεγάλη (39%-32%) και η Χρυσή Αυγή έμεινε στα ίδια ποσοστά (6%-7%). Με τις «καραμπόλες» του εκλογικού νόμου, βγήκαν πρώτη φορά τέσσερις αριστεροί βουλευτές στο νομό. Οι παραδοσιακοί κομματάρχες έμειναν στα
κρύα του λουτρού και εκεί να κάτσουν. Αυτό που χρειάζονται τώρα οι αγρότες είναι στροφή στην πραγματική παραγωγική γεωργία, σωστή επιστημονική στήριξη, να βγαίνουν προϊόντα με χαμηλό κόστος και καλή ποιότητα, προσιτά στον καταναλωτή εργαζόμενο και, ταυτόχρονα, ανταγωνιστικά. Πάνω απ’ όλα χρειάζεται σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τη βιομηχανία, να γίνουν τα αγροτικά προϊόντα βιομηχανικά.
Να αλλάξει το καθεστώς των συνεταιρισμών, να πεταχτούν έξω οι κρατικοδίαιτοι κομματικοί κηφήνες που τους λυμαίνονται και να γίνουν οι συνεταιρισμοί πραγματικά στηρίγματα του αγρότη. Αυτά τα πράγματα σίγουρα θέλουν κάποιο χρόνο. Ο κόσμος της υπαίθρου, όμως, θα στηρίξει με κάθε μέσο μια τέτοια προοπτική.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Σύντροφοι αγρότες από τη Μεσσηνία