Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ «ΠΥΛΗ» ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΙΣΟΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ

Η πλημμυρίδα των κινεζικών προϊόντων είναι βασικό εμπόδιο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας
Αν θέλουμε μια Ελλάδα παραγωγική και με υποφερτές
εργασιακές σχέσεις, οι Κινέζοι πρέπει να φύγουν
 από τον Πειραιά

Ο κινέζικος ιμπεριαλισμός έφερε μέχρι και τμήμα του στόλου του στον Πειραιά, που έκανε και στρατιωτικά γυμνάσια με το ελληνικό πολενικό ναυτικό. Ήταν μια ενέργεια υπενθύμισης της επιμονής των Κινέζων σταλινοκαπιταλιστών για οικονομική απόβαση στην Ελλάδα και σίγουρα σχεδιάστηκε μαζί με τους συμμάχους τους, τους εφοπλιστές. Το πλέον ανησυχητικό στοιχείο της υπόθεσης, όμως, είναι ότι στην υποδοχή του κινεζικού στόλου παρευρέθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και μίλησε με τα θερμότερα λόγια για την ελληνοκινεζική συνεργασία και τις προοπτικές της.
Εδώ πρέπει να θυμίσουμε ότι: οι Κινέζοι ιμπεριαλιστές κατέχουν ήδη τα 2/3 του εμπορικού λιμανιού του Πειραιά και εισάγουν μαζικά τα άθλια προϊόντά τους στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη. Η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων της COSCO ήταν τετραπλάσια από εκείνη στην προβλήτα του ΟΛΠ (2.300.000 έναντι 580.000). Τα κινέζικα προϊόντα, με το πάμφθηνο κόστος παραγωγής τους και την άθλια ποιότητά τους, καταστρέφουν την εγχώρια βιοτεχνία και βιομηχανία. Συντελούν στην εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού και φέρνουν μαζί τους τις εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα που επικρατούν στην Κίνα. Αυτές βιώνουν ήδη οι 300 Έλληνες λιμενεργάτες της προβλήτας της COSCO.

Τους Κινέζους τους έφεραν στην Ελλάδα οι εφοπλιστές, που μεταφέρουν την πλειοψηφία των κινέζικων προϊόντων ανά τη γη. Το είπε ο Κινέζος πρέσβης στη φιέστα που έγινε στον Πειραιά. Ο στόχος των εφοπλιστών είναι διττός: και να εξυπηρετήσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα, αλλά κυρίως να εξαθλιώσουν και να εξανδραποδίσουν μέσω της «κινεζοποίησης» τον ελληνικό λαό - για να μεταβάλουν την Ελλάδα σε τριτοκοσμική χώρα και να την κυβερνούν ανενόχλητοι. Τα ξαναλέμε όλ’ αυτά γιατί: την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την έφερε στην εξουσία η ψήφος ενός σημαντικού τμήματος του ελληνικού λαού για να σταματήσει η εξαθλίωση και καταστροφή του. Η υποταγή της, όμως, στην ανθελληνική συμμορία των εφοπλιστών και τα εγκληματικά τους σχέδια ακυρώνει μια τέτοια προοπτική. Οι εφοπλιστές, αν και δεν έχουν άμεσα οικονομικά συμφέροντα από το μνημόνιο, αφού τα κεφάλαιά τους βρίσκονται οπουδήποτε αλλού εκτός από την Ελλάδα, υπήρξαν από τους βασικούς στυλοβάτες του μαύρου μνημονιακού μετώπου. Γιατί επιθυμούν την όσο το δυνατόν ταχύτερη εξόντωση του ελληνικού λαού. Το να δίνει κάποιος «διαπιστευτήρια» στη συμμαχία τους με τους Κινέζους σταλινοϊμπεριαλιστές, τους πλέον βάρβαρους καπιταλιστές που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, μόνο καλός οιωνός δεν είναι.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκφράζει το τμήμα εκείνο της εγχώριας αστικής τάξης που δεν θέλει, για τους δικούς του λόγους, τη μετατροπή της χώρας σε τριτοκοσμικό γκέτο. Γι’ αυτό, μέσα στις διακηρύξεις της είναι και η στροφή στην παραγωγική ανασυγκρότηση. Δεν γίνεται να υπάρξει, όμως, τέτοια στροφή με συνέχιση της εισβολής των κινέζικων προϊόντων ή με παράδοση των μεταφορών και συγκοινωνιών στους Κινέζους. Το αντίθετο: μια τέτοια στροφή απαιτεί το σταμάτημα των κινέζικων «επενδύσεων» και την απαγόρευση της πλημμυρίδας των κινέζικων προϊόντων.
Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ακόμα και μετεκλογικά ότι δεν θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των Οργανισμών Λιμένος Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Το διώξιμο, φυσικά, των Κινέζων από το λιμάνι του Πειραιά ξεπερνάει τα όρια μιας αστικής κυβέρνησης και απαιτεί ισχυρότερες προϋποθέσεις: την οργανωμένη πάλη του ελληνικού λαού. Η πάλη αυτή είναι και η μόνη ασφαλιστική δικλείδα για να αποτραπούν τα σχέδια των εγκληματιών μεγαλοκαπιταλιστών για Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρέπει να υποταχτεί σε αυτές τις συμμορίες, ακόμα και για τη δική της επιβίωση. Αλλιώτικα, θα μεταβληθεί σε όργανό τους, που θα το πετάξουν σα στυμμένη λεμονόκουπα μετά από λίγο διάστημα.


Σ. Κρόκος