Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Η λιτότητα καταστρέφει όλη την Ευρώπη

Βίαιες εξώσεις πολιτών από τα σπίτια τους στην
 Ισπανία του σκληρού μνημονιακού Ραχόι..
Περίπατο πήγε η υποτιθέμενη «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» για άλλη μια φορά. Οι υπαλληλίσκοι που αποτελούν το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης και ειδικότερα εκείνοι του ευρωπαϊκού νότου, τραβάνε μέχρι τέλους την πολιτική της λιτότητας. Ένας προς έναν είναι όλοι τους υπεύθυνοι για το ότι βούλιαξαν τους εργαζόμενους των χωρών τους σε βαθείς μνημονιακούς λάκκους, εξασφαλίζοντας τη συνέχιση της κερδοφορίας των αστικών τους τάξεων. Αναμενόμενο λοιπόν είναι, αν οι εργαζόμενοι οποιασδήποτε άλλης χώρας, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, διεκδικήσουν να γλιτώσουν από την ακραία λιτότητα-ληστεία, να τους βρουν αντιμέτωπους, για να συγκαλύψουν τα δικά τους εγκλήματα!

Η Πορτογαλία αποδεικνύεται μέχρι στιγμής το «καλό παιδί» του μνημονίου με τον λαό της σε γενικευμένη φτώχεια. Η Ισπανία του «αυστηρού» Ραχόι, διασώθηκε αλλά με τίμημα το τραπεζικό τους σύστημα να αρπάζει τα σπίτια των Ισπανών. Αφού εδώ και χρόνια εξακολουθούν να τους αφήνουν άνεργους με ρυθμό ελάχιστα μικρότερο από αυτόν της Ελλάδας, τελικά τους στέλνουν να κοιμηθούν σε υπόγειους αυτοκινητόδρομους, μπας και γλιτώσουν κάπως από το κρύο. Εδώ η «διάσωση» κατά κυριολεξία οδηγεί τους Ισπανούς να θάβονται ζωντανοί!
Στη γειτονική Ιταλία, 14,6 εκατ. βρίσκονται κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ περισσότεροι από ένας στους τέσσερις νέους έως 29 ετών ούτε εργάζεται ούτε σπουδάζει. Από την άλλη, η φορολογία, το 2013, έβαλε χέρι στο 43,3% του παραγόμενου εθνικού της πλούτου. Φτωχοί, άνεργοι, ανεκπαίδευτοι και καταληστευμένοι οι.. «διασωζόμενοι» γείτονές μας!
Ο δε κύριος εμπνευστής αυτής της «Αποκάλυψης», η Γερμανία, κατόρθωσε μέσα στο 2013 να ζουν 12,5 εκατ. από τα 80 εκατ. του πληθυσμού της κάτω από το όριο της φτώχειας, με περισσότερο πληγέντες τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους ανέργους, ενώ άρχισαν να απειλούνται σοβαρά και οι συνταξιούχοι. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μεγαλώνει και το χάσμα μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών κρατιδίων της.
Η χρηματοπιστωτική δικτατορία που έχει επιβληθεί στην Ευρώπη  μάς επιτίθεται σφόδρα μόνο και μόνο για να μας απελπίσει καθιστώντας απαγορευτική κάθε ιδέα υπεράσπισής μας. Οι Έλληνες εργαζόμενοι δεν υπήρξαν ποτέ το εύκολο θύμα κανενός. Κουβαλάμε βαριά ιστορία για να επιτρέψουμε την άνευ όρων παράδοσή μας. Η νίκη μας είναι μπροστά μας. Μένει απλά να παλέψουμε για αυτή!


Θωμάς Θαλασσινός