Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2015



3 Μαρτίου: Οι εργαζόμενοι στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία VODAFONE στην Αττική έκαναν 24ωρη απεργία ενάντια στις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις. Την επόμενη ημέρα πήραν τη σκυτάλη με 48ωρη απεργία οι συνάδελφοί τους της WIND, με αίτημα και ενάντια στην ενοικιαζόμενη εργασία. Στις 5/3 απήργησαν για 24 ώρες και οι εργαζόμενοι στην FORTHNET.

Οι εργαζόμενοι στα κυλικεία των σιδηροδρομικών συρμών και σταθμών απήργησαν για 48 ώρες, με αίτημα την τακτή πληρωμή τους και τα δεδουλευμένα μηνών από την εργολαβική εταιρεία «ALPHA GLOBAL Trading AEBE».


4 Μαρτίου: Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ» στα Γιάννενα έκαναν 48ωρη απεργία για τα δεδουλευμένα δύο μηνών, τις ανακλήσεις απολύσεων, την υπογραφή συμβάσεων αορίστου χρόνου και για τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.

5 Μαρτίου: Οι εργαζόμενοι στις βιομηχανίες τροφίμων ΙΝΟ και ΕΥΒΟΪΚΗ του ομίλου Σκουλούδη στην Εύβοια ξεκίνησαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, που κράτησαν έως τις 18 του μήνα. Διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους και την ανάκληση απολύσεων. Σταμάτησαν, αφού καταβλήθηκε μέρος των δεδουλευμένων.

9 Μαρτίου: Οι εργαζόμενοι στη γαλακτοβιομηχανία NESTLE στην Αθήνα έκαναν δίωρη στάση εργασίας ενάντια στις μειώσεις μισθών που σχεδιάζει η εργοδοσία.

Οι εργάτες και εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας «Ακκάς-ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΚΙΛΚΙΣ» έκαναν 24ωρη απεργία για τα δεδουλευμένα οχτώ μηνών.

Οι 75 εναπομείναντες εργαζόμενοι (50 έχουν απολυθεί ήδη) των καταστημάτων HONDOS PALACE στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας, καθώς είναι απλήρωτοι από 6 έως 20 μήνες.

Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας για τα δεδουλευμένα του 2015.

11 Μαρτίου: Οι 65 συμβασιούχοι εργαζόμενοι του δήμου Αγίας Βαρβάρας Αττικής στις υπηρεσίες ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο Σπίτι και τμήμα Πολιτισμού έκαναν στάσεις εργασίας για δύο ημέρες, καθώς είναι απλήρωτοι για τρεις μήνες.

12 Μαρτίου: Οι μεταλλεργάτες ναυπηγείων και εργοστασίων της Αττικής έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας για τη συνεχιζόμενη κατάσταση ανεργίας και διάλυσης των επιχειρήσεων.

17 Μαρτίου: Διαμαρτυρία έξω από το εργοστάσιο «ΚΑΛΑΣ» στην Πιερία έκαναν οι εργαζόμενοί του για την ανάκληση τριών απολύσεων.

19 Μαρτίου: Οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς της «Παιδικής Στέγης» ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας για τα δεδουλευμένα τους και άλλα αιτήματα. Έκαναν συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο έκαναν τρίωρες στάσεις εργασίας για δύο ημέρες, διαμαρτυρόμενοι για τεχνικά προβλήματα των συρμών που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία τους και για τα οποία δεν έχει κάνει τίποτε η διοίκηση.

20 Μαρτίου: Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» της εταιρείας «Creta Eco Phoenix» στο Ηράκλειο Κρήτης ξεκίνησαν επαναλαμβανόμενες τετράωρες στάσεις εργασίας. Διεκδικούν την επαναπρόσληψη απολυμένης συναδέλφου τους.

21 Μαρτίου: Οι εργαζόμενοι στην αποθήκη «ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ» στις Αχαρνές Αττικής ξεκίνησαν επαναλαμβανόμενες απεργίες για τρεις ημέρες, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη απολυμένου συναδέλφου τους.

23 Μαρτίου: Οι εργάτες του εργοταξίου ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν πάλι τον αγώνα τους, αφού στις 19/3 η κατασκευάστρια εταιρεία προχώρησε σε 100 απολύσεις. Οι εργαζόμενοι πληρώνουν στην ουσία τη διαμάχη ανάμεσα στην εταιρεία και την «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» για τη χρηματοδότηση της εργολαβίας.

24 Μαρτίου: Οι εργαζόμενοι στο Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών (ΙΓΜΕ) έκαναν τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στου υπουργείο Ενέργειας στην Αθήνα. Απαιτούν την τήρηση των δεσμεύσεων για ανασυγκρότηση της σημαντικής αυτής υπηρεσίας.

26 Μαρτίου: Οι εργαζόμενοι στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης Μεσσηνίας έκαναν δίωρη στάση εργασίας για τις ελλείψεις προσωπικού.

Σ.Κ.