Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟΥ 2015

Αδέλφια εργάτες και εργάτριες,

  • Την 1η Μαΐου του 1886, στο Σικάγο της Αμερικής, οι Αμερικανοί εργάτες εξεγέρθηκαν και κατέκτησαν το δικαίωμα της οκτάωρης εργασίας, με τίμημα την εκτέλεση των αρχηγών τους από τους καπιταλιστές δημίους. Το δρόμο τους ακολούθησαν λίγο μετά οι Ευρωπαίοι εργάτες και με αιματηρές θυσίες επέβαλαν
    και αυτοί το οκτάωρο.
  • 130 χρόνια σχεδόν μετά, εδώ στην Ελλάδα, η εγχώρια μεγαλοαστική τάξη, από κοινού με τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, και με όργανο τις Μνημονιακές χουντοειδείς κυβερνήσεις, έπεσαν επάνω μας με σκοπό να μας αφαιρέσουν όλα τα δικαιώματα που κερδίσαμε τον τελευταίο αιώνα. Η ελληνική εργατική τάξη μας έδωσε μάχες όλα τα χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας. Και κατάφερε να οδηγήσει σε μια εκλογική έστω ήττα τις μνημονιακές αστικές πολιτικές δυνάμεις, που ετοίμαζαν νέα ομοβροντία αντεργατικών μέτρων.
  • Το ότι σταματήσαμε όμως αυτά τα νέα αντεργατικά μέτρα δεν φτάνει. Το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει μια διαφορετική μεν πολιτική, στο πλαίσιο όμως του ίδιου συστήματος, δεν προσφέρει καμιά απολύτως εγγύηση για τα δικαιώματά μας και τις διεκδικήσεις μας. Η μόνη εγγύηση για την επιβίωση της τάξης μας είναι οι δικοί μας αγώνες!
  • Γι’ αυτό δεν πρέπει να χάνουμε καθόλου χρόνο! Να οργανωθούμε στους χώρους δουλειάς μας και στις γειτονιές μας, να πάμε στα σωματεία μας, να αναδείξουμε τίμιες και αγωνιστικές διοικήσεις και να τα μετατρέψουμε σε οχυρά απέναντι στις επιθέσεις που δεχόμαστε. Και να ξεκινήσουμε τον αγώνα για να πάρουμε πίσω όσα μας στέρησαν τα μνημόνια και ακόμα περισσότερα! Δεν πρέπει να μας τρομάζουν οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία του μεγάλου κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου! Ο οργανωμένος και αποφασισμένος εργάτης έχει τη μεγαλύτερη δύναμη και μπορεί να σαρώσει το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και της τυραννίας! Εμπρός, λοιπόν! Το δίκιο είναι με εμάς και εμείς θα νικήσουμε!