Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Να αθωωθούν οι Τούρκοι αγωνιστές


Η αλληλεγγύη στους διωκόμενους Τούρκους αγωνιστές είναι 
καθήκον όλων των συνειδητών Ελλήνων εργαζομένων
Στις 26 Ιουνίου, στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων ξεκινά η δίκη 4 αγωνιστών από την Τουρκία που συνελήφθησαν στην Αθήνα. Πρόκειται για τον Ιsmail Akkol, πολιτικό πρόσφυγα, τους Bilgehan Karpat και Mehmet Ali Yilmaz, διωκόμενους φοιτητές για τους αγώνες τους στα πανεπιστήμια, που ήρθαν στην Ελλάδα με σκοπό να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, και τον Huseyin Fevzi Tekin, πολλά χρόνια φυλακισμένο στην Τουρκία και μάλιστα την περίοδο που στις τουρκικές φυλακές έγιναν οι μαζικές δολοφονίες το 2000, κατά τις οποίες δολοφονήθηκαν 28 πολιτικοί κρατούμενοι. Ο Huseyin Fevzi Tekin συμμετείχε 69 μέρες σε μέχρι τέλους απεργία πείνας και γι’ αυτό το λόγο πάσχει από το σύνδρομο Wernicke Korsakoff!

Οι Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα συνεχίζουν με όποιο τρόπο μπορούν τον αγώνα τους ενάντια στο βάρβαρο τουρκικό καθεστώς, πράγμα όμως που… ενοχλεί τις αστικές τάξεις και στις δύο πλευρές του Αιγαίου. Οι συμφωνίες για μπίζνες των Ελλήνων καπιταλιστών στη γειτονική χώρα των 80 εκατομμυρίων καταναλωτών προϋποθέτει φίμωση της όποιας φωνής αντίστασης και κριτικής του τουρκικού καθεστώτος. Και επίσης –όπως είχαμε γράψει και στο προηγούμενο φύλλο μας–, ο ελληνικός καπιταλισμός διαφημίζει τον ισλαμιστή Ερντογάν ως έναν πετυχημένο ηγέτη και την Τουρκία ως μια δύναμη, για να δημιουργήσει το φόβο στον ελληνικό λαό για την «ισχυρή» γείτονα χώρα, αλλά και την αντίληψη ότι μόνο υπό ένα τέτοιο καθεστώς μια χώρα μπορεί να αναπτυχθεί. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο ότι έχουν γίνει τα τελευταία μνημονιακά χρόνια στην Ελλάδα απαγωγές, προσαγωγές, βασανιστήρια, συλλήψεις, έφοδοι στα σπίτια και στα γραφεία των Τούρκων πολιτικών προσφύγων. Μόνο το 2013 πραγματοποιήθηκαν 16 διώξεις και δίκες Τούρκων αγωνιστών!
Οι αγώνες του τουρκικού λαού ενάντια στη βαρβαρότητα του καθεστώτος του Ερντογάν δεν είναι καθόλου μια εύκολη υπόθεση. Οι διαδηλώσεις καταστέλλονται άγρια, με σφαίρες, βόμβες αερίου, με βασανιστήρια, ακόμα και με δολοφονίες, ενώ χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται στις φυλακές για πολιτικούς λόγους. Η Τουρκία είναι σήμερα μια χώρα όπου ακόμα και μικρά παιδιά κατηγορούνται ως τρομοκράτες, ξυλοκοπούνται, ή ακόμα και δολοφονούνται. Ο τουρκικός λαός, καθώς και οι Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες πρέπει να έχουν την πολύπλευρη συμπαράσταση όλων μας. Απαιτούμε την άμεση αθώωση των Τούρκων αγωνιστών.


Μ. Σάκος