Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΕΦΙΑΛΤΗ!


Η κυβέρνηση Τσίπρα, με την επαίσχυντη «πρόταση συμφωνίας προς τους δανειστές» που πέρασε από τη Βουλή, ξεπούλησε το βροντερό ΟΧΙ που μόλις 5 ημέρες πριν είχε πει ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα. Έχουμε μπροστά μας ένα 3ο Μνημόνιο, χειρότερο από τα δύο προηγούμενα, που οδηγεί στον πλήρη εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού και τη μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο του διεθνούς τοκογλυφικού κεφαλαίου. Μας οδηγούν σε μια Ελλάδα με μισθούς 400 ευρώ, συντάξεις κάτω από 300 ευρώ, διαλυμένο δημόσιο τομέα και ανύπαρκτες κοινωνικές υπηρεσίες, με πλήρη ασυδοσία του αρπακτικού κεφαλαίου και τριτοκοσμικές εργασιακές σχέσεις. Τα χρέη όχι μόνο δεν θα μειωθούν αλλά θα εκτοξευτούν, για να οδηγήσουν σύντομα σε ένα νέο αδιέξοδο, το οποίο οι ματοβαμμένες ύαινες ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ θα εκμεταλλευτούν για ένα 4ο μνημόνιο κ.ο.κ.
Ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε αυτή τη γενοκτονία είναι: ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! Με απεργίες, συγκεντρώσεις, μαχητικές διαδηλώσεις, με επιτροπές και λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές, με δράσεις ανυπακοής μέσα στους εργασιακούς χώρους και τις υπηρεσίες! Το νέο ποτάμι λαϊκής οργής θα «φουσκώσει» πατώντας πάνω σε αυτονόητα αιτήματα που βγαίνουν από την ίδια την πραγματικότητα.

* Να μην περάσει / να ανατραπεί το 3ο Μνημόνιο και κάθε μνημονιακού τύπου «συμφωνία».
* Να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους στην πράξη. Αυτοοργάνωση του λαού στις συνοικίες, για την επιβίωσή μας και την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών.
* Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, για ν’ ανοίξει ένας δρόμος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
* Κρατικοποίηση των τραπεζών. Άμεσα μέτρα υπέρ των φτωχών, των ανέργων, των εξαθλιωμένων. Να πληρώσει τώρα η ολιγαρχία και όσοι επωφελήθηκαν από τα μνημόνια.

Μπορούμε να το κάνουμε, αν είμαστε όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι! Να παλέψουμε πάνω σε αυτά που μας ενώνουν, που είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις, τοπικές πρωτοβουλίες, κινήματα αλληλεγγύης και κάθε είδους συλλογικότητες, και κυρίως απλοί εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι άνθρωποι, όσοι υπερασπίζονται ασυμβίβαστα την επιβίωση και τα αυτονόητα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού μας, πρέπει να στρατευθούν σε αυτό το Ενιαίο Μέτωπο λαϊκής σωτηρίας και αντίστασης! Που θα πλαταίνει και θα δυναμώνει κάθε μέρα, όσο κινούμαστε πιο αποφασιστικά και μαθαίνουμε να πιστεύουμε στις δικές μας δυνάμεις! ΕΜΠΡΟΣ, ΤΩΡΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Ιούλιος 2015

socialistikiprooptiki.blogspot.com