Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Μιλάνε για «ηθική» και ξεριζώνουν τους λαούς!

«Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες», λέει τώρα ο γερμανικός
ιμπεριαλισμός…«και στρώστε τους γρήγορα στη δουλειά για 
να μειώσουμε και το εργατικό μας κόστος»


Ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων δήλωσε ότι θεωρεί «ευλογία» τους πρόσφυγες, ότι πρέπει να τους παρέχεται άδεια παραμονής από την πρώτη μέρα που φτάνουν στη χώρα, ότι πρέπει να τους γίνονται αμέσως μαθήματα γερμανικών και να μπαίνουν κατευθείαν στην αγορά εργασίας. Η βοήθεια προς τους μετανάστες είναι πρώτα από όλα, λέει, «ηθικό ζήτημα»!
Όταν οι καπιταλιστές μιλάνε για ηθική, τότε όλοι οι λαοί του πλανήτη πρέπει να ανατριχιάζουν. Δεν δικαιούνται να μιλάνε για ηθική αυτοί που η μόνη τους ηθική είναι το κέρδος!
Που έχουν μετατρέψει τώρα και στο παρελθόν όλον τον κόσμο σε ένα τεράστιο «παιχνίδι», όπου ανάλογα με τα συμφέροντά τους παίζουν τις ζωές μας. Μπορούν να αιματοκυλούν και να αφανίζουν περιοχές, να ξεριζώνουν λαούς, να σπέρνουν τη δυστυχία και την καταστροφή.
Αυτοί δεν συγκινούνται από ανθρώπινα δράματα, από χαμένες ζωές, ακόμα κι αν είναι παιδιών. Πολύ θα ήθελαν να ήταν οι εποχές που στοίβαζαν ανθρώπους σε καράβια για δούλους, όπως γινόταν στην Αμερική, ή να μεταφέρουν με τρένα αιχμαλώτους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως έκανε το Τρίτο Ράιχ, αλλά η εποχή δεν το επιτρέπει. Τώρα αναγκάζονται να φορέσουν τη μάσκα του «ανθρωπιστή» προκειμένου να φέρουν χιλιάδες ξεριζωμένους ανθρώπους για εκμετάλλευση στα εργοστάσιά τους.
Δεν αποκλείεται να στήσουν και στρατόπεδα συγκέντρωσης, πιο «πολιτισμένα» βέβαια. Άλλωστε, πώς θα ανταγωνιστούν την Κίνα αν δεν φτιάξουν μια Κίνα μέσα στην Ευρώπη, με άθλια μεροκάματα και ανύπαρκτα δικαιώματα; Η γερμανική εργατική τάξη –όπως γίνεται ήδη με την ελληνική– πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί, γιατί κοστίζει «ακριβά». Αυτά τα ανθρωποειδή, που για την επιβίωση του ιστορικά τελειωμένου συστήματος τους δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα, δεν μπορούν να μιλάνε για καμία ηθική. Η ηθική τους είναι η ηθική της αδικίας, των πολέμων και της δυστυχίας. Απέναντί τους θα ορθωθεί μια άλλη ηθική, της δικαιοσύνης, της αλήθειας, της ειρήνης, που μόνο οι καταπιεσμένοι αυτοί του κόσμου μπορούν να επιβάλλουν. Και μόνο αυτοί μπορούν να σταματήσουν αυτή τη βαρβαρότητα.

Μαρία Καράβολα