Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Τα εγκληματικά σχέδια των βιομηχάνων

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) έβγαλε πρόσφατα μια ανακοίνωση με 5 προτάσεις-«τομές», όπως λένε, για την «οικονομική και κοινωνική αλλαγή» στη χώρα. Ο
Αυτή είναι η ουσία των προτάσεων του 
Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος

συγκεκριμένος σύνδεσμος είναι μια από τις πιο αντιδραστικές εργοδοτικές οργανώσεις στη χώρα· οι βιομήχανοι-μέλη του πρωταγωνιστούν σε απολύσεις, καταστρατήγηση εργατικών δικαιωμάτων, περικοπές μισθών αλλά και στην «εξαγωγή» των επιχειρήσεών τους στη γειτονική Βουλγαρία.
Ποιες είναι, λοιπόν, αυτές οι προτάσεις-«τομές»;

α) Η άρση όλων των εμποδίων για την «επιχειρηματικότητα», δηλαδή, η απόλυτη ασυδοσία του κεφαλαίου, με θύματα φυσικά τα εργασιακά δικαιώματα, τα δικαιώματα των καταναλωτών, το περιβάλλον και κάθε έννοια δημοσίου συμφέροντος.
β) Η αθρόα επιδότηση των επιχειρηματιών απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα «αναπτυξιακά κονδύλια» της Ε.Ε., αλλά και έμμεσα, μέσω φοροαπαλλαγών και άλλων «κινήτρων». Εδώ να θυμίσουμε ότι οι διάφοροι τέτοιου είδους «Αναπτυξιακοί Νόμοι» από τη δεκαετία του ’80 και μετά έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στη διόγκωση του δημόσιου χρέους.
γ) Η δραστική συρρίκνωση σε ποσοστό τουλάχιστον 30% του κράτους, που σημαίνει πρακτικά ισοπέδωση της δημόσιας παιδείας, υγείας, πρόνοιας κ.λπ., για να ανοιχτεί χώρος για ιδιωτική κερδοσκοπία. Δηλαδή, να πληρώνουμε εμείς οι φτωχοί απευθείας τους επιχειρηματίες για να μας παράσχουν στοιχειώδεις υπηρεσίες που σήμερα είναι ακόμα δημόσιες και δωρεάν.
δ) Η καθιέρωση ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτικής και υπουργικής ιδιότητας, που στην πράξη καταλήγει σε κυβερνήσεις τεχνοκρατών, δηλαδή απευθείας υπαλλήλων των τραπεζιτών και των άλλων καπιταλιστών, που, καθώς δεν θα δεσμεύονται σε τίποτα από εκλογές και ψηφοφόρους, θα είναι εντελώς άτεγκτοι έναντι του λαού.
ε) Η αλλαγή του Συντάγματος, ώστε αυτό να ενσωματώσει τους δημοσιονομικούς στόχους του Μάαστριχτ (!) – γιατί όχι και το Μνημόνιο το ίδιο; Και, παράλληλα, η αλλαγή του πολιτεύματος της χώρας σε προεδρικό, ώστε οι κυβερνήσεις να μην «άγονται και φέρονται από εκλογικές λογικές», δηλαδή, να αγνοούν ακόμα πιο ξεδιάντροπα τη λαϊκή βούληση!
Αυτά που λένε οι συγκεκριμένοι κανίβαλοι δεν είναι μόνο δικά τους σχέδια αλλά όλης της ελληνικής μεγαλοαστικής τάξης. Με δυο λόγια, θέλουν μια ανοιχτή εργοδοτική δικτατορία και τη μετατροπή του λαού μας σε σκλάβο για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Θα τους αφήσουμε;


Πάρις Δάγλας