Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Συναγερμός ενάντια στους δολοφόνους σκοταδιστές

Ο αποκεφαλισμός ενός εργάτη εργοστασίου στη Γαλλία, η τρομοκρατική επίθεση εναντίων Ευρωπαίων τουριστών στην Τυνησία (38 νεκροί) και η φρικαλέα βομβιστική επίθεση εναντίον Κούρδων νεολαίων στο Σουρούτς της Τουρκίας (33 νεκροί και δεκάδες τραυματίες) υπογραμμίζουν με τον πιο δραματικό τρόπο ότι
η απειλή του ισλαμικού σκοταδισμού δεν είναι καθόλου μακριά μας και είναι εντελώς πραγματική! Ενώ τα καθάρματα του ISIS συνεχίζουν τα ανήκουστα εγκλήματά τους σε Συρία, Ιράκ και όχι μόνο, οι Κούρδοι μαχητές και μαχήτριες του YPG/YPJ συνεχίζουν να προβάλλουν ηρωική αντίσταση. Κι αυτό παρότι δέχονται διαρκώς πισώπλατα χτυπήματα από την τουρκική κυβέρνηση Ερντογάν, η οποία σχεδόν ανοιχτά υποστηρίζει τους σκοταδιστές δολοφόνους του ISIS. Την ίδια στιγμή, ενθαρρύνει ακροδεξιούς και ισλαμιστές να οργανώνουν πογκρόμ μέσα στην Τουρκία κατά νόμιμων κουρδικών κομμάτων και άμαχων Κούρδων.
Η βαρβαρότητα ορθώνει το αποκρουστικό της κεφάλι στη Μέση Ανατολή, στη γειτονιά μας. Επείγει να ξεκινήσει τώρα ένα κίνημα ενημέρωσης και ενεργοποίησης της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης για τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει ο τζιχαντισμός, για την αποκάλυψη των εγκληματικών ευθυνών του αμερικανικού και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού και, κυρίως, για την έμπρακτη αλληλεγγύη σε όσους αντιστέκονται.


Π.Δ.