Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015

1 Σεπτεμβρίου: 24ωρη απεργία έκαναν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης «Θεοδοσίου Ελπίς» στη Θήβα για τα δεδουλευμένα τριών μηνών, τις υπερωρίες, τις άδειες και τα νυχτερινά, καθώς και για την ανάκληση απόλυσης συναδέλφου και τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

2 Σεπτεμβρίου: Οι 270 εργαζόμενοι των κλινικών «ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν σε συγκεντρώσεις για τα δεδουλευμένα πέντε μηνών.

3 Σεπτεμβρίου: Οι εργατοϋπάλληλοι της εταιρείας φαρμάκου «ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ» στην Αθήνα έκαναν 24ωρη απεργία διεκδικώντας την ανάκληση 16 απολύσεων που έχει κάνει η εργοδοσία.


4 Σεπτεμβρίου: Οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα προγράμματα των δήμων έκαναν τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας για τα δεδουλευμένα δύο μηνών.

Οι εργάτες στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» στη Φθιώτιδα συνεχίζουν τον αγώνα τους, που έχουν ξεκινήσει εδώ και τρεις μήνες, για τα δεδουλευμένα 8-12 μηνών, με απεργία διαρκείας πλέον.

7 Σεπτεμβρίου: Σε απεργία διαρκείας προχώρησαν οι εργαζόμενοι του ομίλου Σκουλούδη στην Εύβοια (Ευβοϊκή Οινοποιητική και ΙΝΟ) για τα δεδουλευμένα πέντε μηνών.

8 Σεπτεμβρίου: Οι καθαρίστριες του ομίλου «EUROBANK» έκαναν τρίωρη στάση εργασίας για τα δεδουλευμένα δύο μηνών.

Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου της Αθήνας έκαναν δύο 4ωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια, με συγκεντρώσεις στα πρακτορεία «ΙΡΙΣ» και «ΑΡΓΟΣ», τα οποία ανήκουν στους ομίλους Μπόμπολα και Λαμπράκη αντίστοιχα, για τα δεδουλευμένα του μήνα και για τις άθλιες συνθήκες εργασίας στο πρώτο πρακτορείο.

9 Σεπτεμβρίου: Οι εργαζόμενοι των πέντε παιδικών σταθμών της «Παιδικής Στέγης» έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα πέντε μηνών, έκτακτο βοήθημα και το πέρασμα της επιχείρησης στους δήμους.

10 Σεπτεμβρίου: Οι εκπαιδευτικοί και οι καθαρίστριες σχολείων έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας εδώ και τώρα διορισμούς στις χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας που υπάρχουν ακόμα στα σχολεία της χώρας.

14 Σεπτεμβρίου: Οι εργαζόμενοι στα δύο εργοστάσια της «Χαλυβουργίας Ελλάδας» του νομού Μαγνησίας (Βόλος και Βελεστίνο) ξεκίνησαν αγώνα με τετράωρες στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις, ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία που ανακοίνωσε η εργοδοσία και η οποία σημαίνει 50% μείωση μισθών. Έγιναν στάσεις εργασίας και στις 17-21-23-24/9. Στην ίδια εταιρεία (ιδιοκτησίας Μάνεση) ανήκει και το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο Αττικής στο οποίο έγινε η πολύμηνη απεργία του 2011-12 και το οποίο τώρα υπολειτουργεί.

18 Σεπτεμβρίου: Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του «Hotel Nautica» στις Φάνες Ρόδου έκαναν 24ωρη απεργία για τα δεδουλευμένα πέντε μηνών.

Επίσχεση εργασίας έχουν ξεκινήσει οι απολυμένοι της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας «IFAST» στην Αθήνα για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

Οι εργαζόμενοι με οκτάμηνες συμβάσεις του δήμου Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο ενάντια στην απόφαση του δήμου να μην ανανεώσει τις συμβάσεις τους.

28-29 Σεπτεμβρίου: 30 συμβασιούχοι με τα λεγόμενα προγράμματα ΕΣΠΑ του δήμου Αγίας Βαρβάρας Αττικής έκαναν δύο συνεχείς 3ωρες στάσεις εργασίας για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

30 Σεπτεμβρίου: Οι εργάτες της βιομηχανίας ΒΙΣ στο Βόλο Μαγνησίας ξεκίνησαν απεργία διαρκείας ενάντια στο κλείσιμο του τμήματος χαρτοποιίας, που σημαίνει τη σταδιακή απόλυση 31 εργαζομένων. Στο εργοστάσιο έχουν απομείνει 170 εργαζόμενοι, μετά τις συνεχείς απολύσεις που έχουν γίνει από την εργοδοσία τα τελευταία χρόνια.

Σ.Κ.