Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Με όπλο την αλληλεγγύη, να εμποδίσουμε το κόψιμο του ρεύματος σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν
Το κόψιμο του ρεύματος στους φτωχούς που δεν έχουν να πληρώσουν επιστρέφει… 
δριμύτερο. Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και το δικαιούμαστε όλοι!
 Να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα μέσα από την οργάνωση της αλληλεγγύης.
Η «αριστερή» κυβέρνηση Τσίπρα δείχνει πόσο «φιλολαϊκή» και «ευαίσθητη» είναι στην πράξη, προχωρώντας σε διακοπές ρεύματος. 15.000 έγιναν μέσα σε δέκα μέρες, ενώ προβλέπεται να γίνουν τουλάχιστον 100.000, σε καταναλωτές που χρωστάνε από 1.000 ευρώ και πάνω. Ωστόσο, υπήρξαν καταγγελίες για διακοπές σε καταναλωτές που οι απλήρωτοι λογαριασμοί τους δεν ξεπερνούσαν τα 300 ευρώ! Τα στελέχη της ΔΕΗ μιλούν για κακοπληρωτές και «τζαμπατζήδες» που επιτέλους πρέπει να συνετιστούν (τι μας θυμίζει αυτό άραγε;). Η επίσημη θέση του υπουργείου είναι ότι οι διακοπές έγιναν γιατί κάποιοι διευθυντές της ΔΕΗ έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο ή απλά σαμποτάρουν το έργο της κατά τα άλλα… φιλολαϊκής και εχθρικής προς τα μεγάλα συμφέροντα κυβέρνησης!

Εμείς λέμε ότι για άλλη μια φορά οι μάσκες έπεσαν. Η κυβέρνηση, πιστή στη δεσμεύσεις της απέναντι στο κεφάλαιο και τους Ευρωπαίους «δανειστές»-τοκογλύφους, απλά υλοποιεί το σχέδιο εξόντωσης του ελληνικού λαού. Αν θέλουν να βρουν τους κακοπληρωτές, να μην τρέχουν στις λαϊκές συνοικίες να κάνουν διακοπές ρεύματος σε ανθρώπους που τους έχει τσακίσει η κρίση. Ας πάνε εκεί που υπάρχουν οι φωταγωγημένες βίλες, σε αυτούς που οι επιχειρήσεις και τα εργοστάσιά τους χρωστάνε εκατομμύρια και όχι 300 ευρώ.
Τον φτωχό κόσμο που υποφέρει θέλουν όχι μόνο να τον τρομοκρατήσουν αλλά και να τον παραδώσουν δεμένο χειροπόδαρα στις ορέξεις των καπιταλιστών, που ξερογλείφονται μπροστά στα τεράστια κέρδη που τους περιμένουν από το ξεπούλημα ενός βασικότατου δημόσιου αγαθού, που είναι η ηλεκτρική ενέργεια. Από τη μία ακριβαίνουν τραγικά την τιμή και κόβουν το ρεύμα και από την άλλη όσο πάνε και πληθαίνουν οι διαφημίσεις για τις ιδιωτικές εταιρίες ηλεκτρισμού. Και να μην ξεχνάμε ότι πριν από λίγα χρόνια τα αφεντικά των πρώτων ιδιωτικών εταιρειών παροχής ρεύματος που είχαν στηθεί άρπαξαν κάποια εκατομμύρια ευρώ από τους καταναλωτές και βάρεσαν «κανόνι», χωρίς στην ουσία να τιμωρηθεί κανείς.
Το ζητούμενο δεν είναι τι κάνουν οι καπιταλιστές και οι πολιτικοί υπηρέτες τους αλλά τι κάνουμε εμείς, ο απλός κόσμος, ο κόσμος που παλεύει για την επιβίωση του. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι να προστατευτούν όλοι όσοι έχουν πέσει θύματα αυτής της βαρβαρότητας. Σε κάθε γειτονιά πρέπει όλοι να επαγρυπνούμε ώστε να παρεμποδίζουμε με κάθε μέσο τις διακοπές ρεύματος. Η έμπρακτη αλληλεγγύη και το πνεύμα αλληλοβοήθειας είναι το μόνο που μπορεί να τους σταματήσει. Το επόμενο βήμα είναι η αποφασιστική υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ηλεκτρικής ενέργειας. Δεν μπορεί ο τόσο σκληρά φορολογούμενος Έλληνας πολίτης να μην έχει πρόσβαση σε δημόσια αγαθά όπως η ενέργεια, η υγεία κ.λπ. Αν η «αριστερή» κυβέρνηση εξάντλησε τη «φιλολαϊκή» της διάθεση με την επίσκεψη του Τσίπρα την πρώτη μέρα που ανέλαβε πρωθυπουργός στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, ο λαός θα τους αποδείξει ότι αυτούς τους αγώνες όχι μόνο τους θυμάται αλλά ξέρει και να τους τιμά στην πράξη.


Μαρία Καράβολα