Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Τα επιστημονικά επαγγέλματα στον ασφαλιστικό Καιάδα

Δικηγόροι, μηχανικοί και άλλα επιστημονικά επαγγέλματα
 πρωτοστατούν στην αντίσταση κατά του νέου ασφαλιστικού, 
που ένας του στόχος είναι και η εξόντωση αυτών των κλάδων
Ένας από τους βασικούς στόχους της μνημονιακής πολιτικής ήταν και παραμένει η εξαφάνιση των ελευθέρων επαγγελματιών.
Το πρώτο χτύπημα δόθηκε με τη σκληρή φορολογία: 26% φόρος από το πρώτο ευρώ + 26% προκαταβολή φόρου εκατό τοις εκατό για τον επόμενο χρόνο = 52% του δηλούμενου εισοδήματος, που πρέπει να πληρώνουν κάθε χρόνο στην εφορία (από του χρόνου θα γίνει 29% + 29% = 58%).
Τώρα, με το προτεινόμενο σχέδιο, εκτός από τα παραπάνω θα πρέπει επιπλέον να πληρώνουν ως υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές και τα εξής: α) οι μεν έμποροι και αυτοκινητιστές το 27% του εισοδήματός τους, β) οι δε γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και συναφή επαγγέλματα το 38%.

Δηλαδή, αθροιστικά η πρώτη κατηγορία θα πρέπει να πληρώνει ετησίως το 52% + 27% = 79% και η δεύτερη κατηγορία το 52% + 38% = 90% του εισοδήματός της για εφορία και ασφάλιση! Αν π.χ. ένας δικηγόρος έχει ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ, του μένει το 10%, δηλαδή 3.000 ευρώ, για να ζήσει για έναν ολόκληρο χρόνο, δηλαδή 250 ευρώ το μήνα!
Στόχος είναι η εξόντωση των επαγγελματιών, έτσι ώστε το κενό που θα δημιουργηθεί στην αγορά να το καρπωθούν μεγάλες κεφαλαιουχικές εταιρείες. Ειδικά τους επιστήμονες επαγγελματίες (γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς) θέλουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία να τους εξαφανίσουν και όσους απομείνουν να τους μετατρέψουν σε πλήρως υποταγμένους υπαλλήλους της μεγαλοαστικής τάξης. Γιατί στη νέα κοινωνία που κατασκευάζουν, η υγεία, η δικαιοσύνη και γενικά οι επιστημονικές υπηρεσίες θα είναι είδος πολυτελείας και μόνο για τους πλούσιους. Η μεγάλη μάζα θα πρέπει να ζει στην πλήρη υποταγή, εξαθλίωση και αμορφωσιά, χωρίς τη συμπαράσταση των ειδικών, έρμαιο στις εκάστοτε ντιρεκτίβες των τραπεζών.
Για τους κλάδους αυτούς, πρόκειται πλέον για μάχη ζωής και θανάτου. Η αντίδρασή τους θα πρέπει να είναι ανάλογη του κινδύνου που διατρέχουν. Αλλά και ο υπόλοιπος εργαζόμενος λαός θα πρέπει να τους συμπαρασταθεί, για τους λόγους που μόλις αναφέραμε. Αλλιώς, η τριτοκοσμική Ελλάδα σε λίγο θα είναι πραγματικότητα.

Βασίλης Παπανικολάου