Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση για το Αγροτικό



A N A K O Ι Ν Ω Σ Η

Όχι στην άγρια φορομπηχτική πολιτική του κεφαλαίου
Να νικήσει ο αγώνας της φτωχομεσαίας αγροτιάς

Η αγροτιά κατέβηκε στον αγώνα για την επιβίωσή της, γιατί τα άγρια φορομπηχτικά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την απειλούν με εξόντωση. Οι διπλασιασμοί των φόρων, των ασφάλιστρων, το κόψιμο των επιστροφών σε ΦΠΑ και πετρέλαιο, συνιστούν βάρβαρη οριζόντια μείωση του αγροτικού εισοδήματος.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση κανένα μέτρο δεν παίρνει για την πραγματική ανασυγκρότηση της παραγωγής προς όφελος των κοινωνικών αναγκών: την αναδιοργάνωση των συνεταιρισμών σε δημοκρατική βάση και με διαφάνεια για την προστασία των μικρών αγροτών, την καθιέρωση διατίμησης στα αγροτικά προϊόντα για την προστασία αγροτών και καταναλωτών και την πάταξη της ασυδοσίας μεγαλεμπόρων, μεσαζόντων κλπ., την ενίσχυση της εγχώριας δημόσιας αγροτικής βιομηχανίας για να υπάρχουν φθηνές πρώτες ύλες κλπ. Οι εξαγγελίες αυτές ξεχάστηκαν και η κυβέρνηση βυθίζεται όλο και πιο πολύ στην άγρια μνημονιακή πολιτική. Ο στόχος των μνημονίων είναι και η ερήμωση της υπαίθρου, που πάντα αποτελούσε στήριγμα για τον λαό μας στην ιστορική του πορεία.
Ο αγώνας της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς είναι δίκαιος. Η ανατροπή των μνημονιακών μέτρων, της άγριας φορομπηχτικής πολιτικής του τοκογλυφικού κεφαλαίου, ξένου και εγχώριου, η παραγωγική ανασυγκρότηση στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών, είναι σε πλήρη αντιστοιχία με τα συμφέροντα της ελληνικής εργατικής τάξης και του εκμεταλλευόμενου λαού. Ο αγώνας αυτός χρειάζεται την έμπρακτη συμμαχία και συμπαράταξή μας. Τα μπλόκα και οι διαδηλώσεις πρέπει να συνεχιστούν με επιμονή και οργάνωση και να κλιμακωθούν. Η νίκη της φτωχομεσαίας αγροτιάς θα είναι νίκη όλου του ελληνικού λαού.
                                                                                                                   12 Φεβρουαρίου 2016





                 www.socialistikiprooptiki.blogspot.gr       socialistikiprooptiki@gmail.com


                                                                     
 
Η ανακοίνωση αυτή μοιράστηκε στις διαδηλώσεις των αγροτών στην Αθήνα στις 12-13 Φεβρουαρίου αλλά και σε κάποια μπλόκα