Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Ανταπόκριση από τους αγρότες της Μεσσηνίας

Οι αγρότες και εδώ στην Πελοπόννησο κατεβήκαμε στον αγώνα για την επιβίωσή μας. Το κεντρικό μπλόκο της Μεσσηνίας είναι στον κόμβο Ασπροχώματος, στην παλαιά εθνική οδό. Το κεντρικό της Πελοποννήσου είναι στην Τρίπολη, στο κόμβο Νεστάνης, όσοι μπορούν πηγαίνουν και εκεί.
Όσον αφορά τα μέτρα της κυβέρνησης, το μόνο αποτέλεσμα που θα έχουν θα είναι να μας εξοντώσουν οικονομικά και να ερημώσουν την ύπαιθρο. Καμία σχέση δεν έχουν με τις πραγματικές ανάγκες των αγροτών. Καμία προοπτική δεν δίνεται ούτε για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα, ούτε για την εκβιομηχάνισή του ή για την πάταξη της ασυδοσίας των μεγαλεμπόρων και μεσαζόντων, που από εκεί ξεκινάει η φοροδιαφυγή. Οι πλέον συνειδητοί αγρότες στα μπλόκα παλεύουμε για ανασυγκρότηση της παραγωγής υπέρ των κοινωνικών αναγκών όλου του ελληνικού λαού, για τη σύνδεση με τη βιομηχανία, για καθιέρωση διατίμησης στην τιμή των προϊόντων, που θα προστατεύει και εμάς και τον καταναλωτή στις πόλεις. Ξέρουμε ότι χωρίς τη συμμαχία των εργαζομένων της πόλης, ο αγώνας δεν μπορεί να έχει προοπτική.

Τώρα αρκετοί ανεβαίνουμε στην Αθήνα για το τριήμερο των διαμαρτυριών εκεί. Αλλά δεν θέλουμε εκτόνωση του αγώνα, ούτε πρέπει να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο. Η αποφασιστική κλιμάκωση θα γίνει με το να παραμείνουμε στο κέντρο δράσης μας, στα μπλόκα, και να μη φύγουμε μέχρι να αποσυρθεί το ασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης. Η νίκη μας θα είναι νίκη όλου του ελληνικού λαού, γιατί θα αποτελέσει πλήγμα για τα μνημόνια. Ο μικρός και μεσαίος αγρότης έχει χτυπηθεί απ’ αυτά όσο και ο μισθωτός. Η κυβέρνηση προσπαθεί να παραπλανήσει τον κόσμο. Το «ξεκαθάρισμα» του Μητρώου Αγροτών που λέει, θα οδηγήσει τις επιδοτήσεις και την παραγωγή στα χέρια των λίγων μεγαλοκτηματιών και κεφαλαιούχων. Δεν πρέπει να πιστεύουμε ούτε την κυβέρνηση, ούτε τη μνημονιακή αντιπολίτευση. Η ενότητα και η συμμαχία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους είναι το κλειδί για την επιτυχία του αγώνα μας.


11.2.2016
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Σύντροφοι αγρότες από τη Μεσσηνία