Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

από τον Στάλιν και την προνομιούχο γραφειοκρατία του

   Η ηγεσία του ΚΚΕ, εξύμνησε τον Στάλιν με ένα ειδικό ένθετο στον “Ριζοσπάστη” το Μάρτιο του 2003, και:
   Δικαιολόγησε όλα τα φοβερά εγκλήματα του Στάλιν και της  προνομιούχου γραφειοκρατίας του και επανέλαβε όλες τις βρωμερές συκοφαντίες εναντίον των θυμάτων τους. Δηλαδή την θανατική εκτέλεση άνω των 20.000.000 σοβιετικών πολιτών, και σχεδόν όλων των ηγετών και των μελών του κόμματος των μπολσεβίκων που έκαναν την επανάσταση.
   Δικαιολόγησε όλα τα τερατώδη οικονομικά προνόμια της γραφειοκρατίας του Στάλιν, και όλη την τεράστια οικονομική ανισότητα στην ΕΣΣΔ, η οποία και συνετέλεσε στην παλινόρθωση του καπιταλισμού.
  Και επίσης επικαλέστηκε για την ιστορία ό,τι έχει πει και γράψει ο Στάλιν. Γι’ αυτό κι εμείς θα σας αποδείξουμε ότι ο Στάλιν πλαστογραφούσε όλα τα ιστορικά γεγονότα. Και επειδή ο χώρος δεν μας επιτρέπει να σας παρουσιάσουμε τα πλαστογραφημένα κείμενα, θα σας παρουσιάσουμε τις φωτογραφίες που αποτελούν τα φωτογραφικά τεκμήρια της ιστορίας και θα σας αποδείξουμε ότι είναι παραποιημένες.
Οι φωτογραφίες μας προέρχονται από τις συνεχώς “διορθωνόμενες” επανεκδόσεις της “Μεγάλης Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας” και της “Παγκόσμιας Ιστορίας της Ακαδημίας της ΕΣΣΔ”, που ήταν τα πλέον εξειδικευμένα  κέντρα πάσης ιστορικής παραποίησης και πλαστογραφίας και από τις χίλιες περίπου παραποιημένες φωτογραφίες που υπάρχουν, σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μόνο τρεις.
1η ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Στο πρωτότυπο: (από αριστερά) Οι στενοί συνεργάτες, Αντίποφ, Στάλιν, Κίνροφ, Σβέρνικ. Στο Λένινγκραντ το 1926.
Πρώτη παραποίηση: ο εξαφανισμένος Αντίποφ έχει κι αυτός εκτελεστεί.
Δεύτερη παραποίηση: ο εξαφανισμένος Σβέρνικ έχει κι αυτός εκτελεστεί.
Τελική κατάληξη: ο εξαφανισμένος Κίροφ, έχει δολοφονηθεί από την μυστική αστυνομία του Στάλιν (Γκι-Πε-Ου) για να ενοχοποιηθούν και να εκτελεστούν γι’ αυτό το φόνο πολλοί άλλοι μπολσεβίκοι ηγέτες, οπότε έμεινε μόνος ο δήμιος Στάλιν.


Η τελική κατάληξη



















2η ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Πρωτότυπο
Η παραποίηση




















Στο πρωτότυπο: Μια ομάδα μπολσεβίκων ηγετών, φωτογραφήθηκαν στα σκαλοπάτια της εισόδου του ανακτόρου Ουρίτσκυ, στο δεύτερο συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς, στην Πετρούπολη το 1920. Από αριστερά: Ο Καραχάν (με καπέλο και μούσι), ο Ράντεκ (καπνίζει τσιγάρο), ο Μπουχάριν (με τσιγάρο στο χέρι), ο Λάσεβιτς (με στρατιωτική στολή), ο Πέσκον (πίσω από την κολώνα), ο Λένιν (μπροστά), ο Γκόρκυ (πίσω του), ο Ζορίν (με καπέλο), ο Ζηνόβιεφ (με άσπρη γραβάτα), και ο Μ.Ν. Ρόι (με μαύρη γραβάτα). Το γνήσιο πρωτότυπο της φωτογραφίας διασώθηκε γιατί υπάρχει σε ένα άλμπουμ που δόθηκε στους ξένους αντιπροσώπους του συνεδρίου.
Η παραποίηση: Οι εξαφανισμένοι από την φωτογραφία είχαν εκτελεστεί όλοι, εκτός του Λένιν που πέθανε και του Γκόρκυ,… που στην επανάσταση ήταν εναντίον της, που προσχώρησε στους μπολσεβίκους μετά τη νίκη τους, και που τελικά εντάχθηκε στην προνομιούχο σταλινική γραφειοκρατία.

«Η Ιστορία δεν θα συγχωρέσει ούτε για μια σταλαγματιά αίμα που προσφέρθηκε στον καινούργιο Μολώχ της αυθαιρεσίας και του προνομίου… Η επανάσταση θ’ ανοίξει όλα τα μυστικά συρτάρια, θ’ αναθεωρήσει όλες τις δίκες, θ’ αποκαταστήσει τους συκοφαντημένους, θα στήσει μνημεία στα θύματα, θα ρίξει αιώνιο ανάθεμα στους δήμιους…».
Λ. ΤΡΟΤΣΚΥ από
«Τα εγκλήματα του Στάλιν"

3η ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Το πρωτότυπο
Η παραποίηση
Στο πρωτότυπο: (από αριστερά) Φρούντζε, Σμίρνοφ, Ρίκοφ, Βοροσίλοφ, Στάλιν, Σκρίπνικ, Μπουμπνόφ, Ορτζονίκιτζε. Στη Μόσχα το 1925.
Η παραποίηση: Οι εξαφανισμένοι Σμίρνοφ, Ρίκοφ, Σκρίπνικ, και Μπουμπνόφ είχαν εκτελεστεί. Τελικά όμως έμειναν μόνο δύο. Ο δήμιος Στάλιν με τον διακοσμητικό Βοροσίλοφ πρόλαβε και αυτοκτόνησε, και ο Φρούντζε δολοφονήθηκε από την εγκληματική αστυνομία του Στάλιν (Γκε-Πε-Ου) στο νοσοκομείο.

Από το εξώφυλλο του βιβλίου του Τρότσκυ «Τα εγκλήματα του Στάλιν»

Το παρόν άρθρο μας, που αναδημοσιεύεται, είναι και μια απάντηση στο βιβλίο «Οι Δίκες της Μόσχας», συνοδευτικού της Κυριακάτικής Ελευθεροτυπίας της 13/2, στο πλαίσιο της σειράς «Οι Μεγάλες Δίκες». Στο αισχρό αυτό κατασκεύασμα, δικαιολογείται ουσιαστικά η εξόντωση από τη σταλινικά γραφειοκρατία όλων τω Μπολσεβίκων επαναστατών ηγετών, ενώ αποσιωπούνται πλήρως οι συντριπτικές  απαντήσεις που είχε δώσει ο ίδιος ο Τρότσκυ στο ανήκουστο κατηγορητήριο του Στάλιν. Τι άλλο θα μπορούσε όμως να περιμένει κανείς από μια εφημερίδα που είναι γνωστή για τις επιδόσεις της σε κάθε είδους πολιτική προβοκάτσια;
Από τη σύνταξη

Σημ. της Σύνταξης: Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2003.