Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016

3 Οκτωβρίου: Τα ΜΑΤ χτύπησαν την πορεία των συνταξιούχων έξω από το Μέγαρο Μαξίμου σε μια ενέργεια θρασείας κρατικής καταστολής.

Οι 60 περίπου εργαζόμενοι της οινοποιίας Μπουτάρη (του δήμαρχου Θεσσαλονίκης), που βρίσκεται στη Νάουσα της Ημαθίας, ξεκίνησαν τρίωρες στάσεις εργασίας για τρεις συνεχόμενες ημέρες, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα έξι μηνών. Συνέχισαν την ίδια κινητοποίηση στις 11 και 14 του μήνα και, συμπληρώνοντας επτά μήνες απλήρωτοι, στις 25, 26 και 27/10.

Οι εργαζόμενοι στο «Σικιαρίδειο» ίδρυμα στην Αθήνα έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πύλη του ενάντια στην απόλυση δύο συναδέλφων τους. Επανέλαβαν την ίδια κινητοποίηση στις 7/10.


5 Οκτωβρίου: Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αττικής έκαναν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας για το πετσόκομμα του εφάπαξ τους. Στις 12/10 έκαναν 24ωρη απεργία.

6 Οκτωβρίου: Οι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής έκαναν δίωρη στάση εργασίας και οι υγειονομικοί υπάλληλοι 24ωρη απεργία για τα συνεχιζόμενα μεγάλα προβλήματα της δημόσιας υγείας.

Στάσεις εργασίας για δύο ημέρες (6 και 7/10) έκαναν οι υπάλληλοι των ξενοδοχείων «Amilia Mare» και «Paradise Village» του ομίλου Aldemar στη Ρόδο για τα δεδουλευμένα δύο μηνών.

14 Οκτωβρίου: Στάση εργασίας έκαναν οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου «Χανδρής» στην Κέρκυρα μπροστά στα σχέδια της εργοδοσίας να πουλήσει τις εγκαταστάσεις και να κλείσει την επιχείρηση.

Οι εργάτες του εργοστασίου χυμοποίησης εσπεριδοειδών «Εσπερίδες» στο Ναύπλιο έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ διεκδικώντας την επαναλειτουργία του. Το εργοστάσιο είχε καεί ολοσχερώς σε πυρκαγιά στις 31 Αυγούστου.

17 Οκτωβρίου: Σε τρίωρες στάσεις εργασίας για δύο συνεχόμενες ημέρες προχώρησαν οι εργαζόμενοι στη Γενική Κλινική του Ομίλου «EUROMEDICA» στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα πέντε μηνών. Την ίδια κινητοποίηση (στη Θεσσαλονίκη πάλι) και για τον ίδιο λόγο (δεδουλευμένα) έκαναν οι εργαζόμενοι της κλινικής «Λυσίμαχος Σαραφιανός» στις 19 του μήνα.

18 Οκτωβρίου: Οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα προγράμματα των δήμων σε 168 δομές που εξυπηρετούν 118.000 άτομα, έκαναν συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα με αίτημα να συνεχιστούν οι συμβάσεις τους.

20 Οκτωβρίου: Οι καθαρίστριες του νομού Μαγνησίας έκαναν στάση εργασίας διαμαρτυρόμενες για την είσοδο εργολαβιών καθαριότητας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Οι εργάτες της κατασκευαστικής εταιρείας «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ» (έργα ΔΕΗ) έκαναν 48ωρη απεργία για τα δεδουλευμένα τους.

21 Οκτωβρίου: Οι εργαζόμενοι της ελαιουργοσαπουνοποιίας «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ» στη Χαλκίδα Εύβοιας έκαναν συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της πόλης σε συμπαράσταση στους 14 συναδέλφους τους που δικάζονταν για τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία της 8 του Φλεβάρη του 2013.

Οι εργαζόμενοι στις «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» στην Αθήνα (ο πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, ΟΣΚ, και άλλες σχετικές υπηρεσίες, ΘΕΜΙΣ και ΔΕΠΑΝΟΜ) έκαναν δίωρη στάση εργασίας ενάντια στην ένταξή τους στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο του «Ευαγγελισμού» στην Αθήνα έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δίωξη ενός συναδέλφου τους.

24 Οκτωβρίου: Οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα της «Παιδικής Στέγης» συνέχισαν τον αγώνα τους για τα δεδουλευμένα εννέα μηνών πλέον, με συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα.


Σ. Κρόκος