Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Ανταπόκριση από τη Μεσσηνία

Οι αγρότες της περιοχής βρίσκονται σε αναβρασμό λόγω της ιστορίας με τον χαρακτηρισμό πολλών χωραφιών ως δασικών εκτάσεων. Είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ένσταση, που κοστίζει 400-500 ευρώ, για να μη γίνουν τα χωράφια... πουρνάρια, χωρίς και αυτό να είναι απόλυτα σίγουρο.
Ο χαρακτηρισμός βασίστηκε σε χαρτογράφηση του 1945. Τα κτήματα αυτά τότε δεν καλλιεργούνταν λόγω των συνθηκών της εποχής. Πρωτόγονα μέσα, περιορισμένες ανάγκες κ.λπ. Μετά, με την εξέλιξη των πραγμάτων, καλλιεργήθηκαν. Σε άλλα χωράφια ξηλώθηκαν θάμνοι και πουρνάρια, σχετικά πρόσφατα, και μπήκαν καλλιέργειες. Οι πιο πολλές περιπτώσεις, όμως, είναι ασήμαντες από πλευράς καταπατημένης έκτασης.

Η κυβέρνηση, αν επιδιώκει να ενισχύσει μηχανικούς και τεχνικούς, που βρίσκουν καινούργιο πεδίο δράσης, να το κάνει, αλλά όχι γδέρνοντας τους αγρότες. Να μας διώξει απ’ τη γη μας, όμως, αυτό δεν πρόκειται να το καταφέρει.
Εμείς ζητάμε να σταματήσει τώρα αυτός ο παραλογισμός. Να ελεγχθούν τα χωράφια με επικαιροποιημένα στοιχεία και να υπάρξει επιβάρυνση μόνο για τις σοβαρές περιπτώσεις καταπάτησης εκτάσεων.

Χ.Ρ.