Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΔΕΗ Εντατικοποιείται το ξεπούλημα

Μια σειρά εξελίξεων δείχνει ότι το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της ΔΕΗ είναι προ των πυλών. Στην κυβέρνηση μπήκε αυστηρό χρονοδιάγραμμα μέχρι τον Σεπτέμβριο να γίνει «μάρκετ τεστ», ποιες μονάδες παραγωγής δηλαδή είναι άμεσα κερδοφόρες, ώστε αυτές να «προτιμηθούν» απ’ τους αγοραστές. Προωθούνται οι ΝΟΜΕ, οι ιδιωτικές εταιρείες που, με ανύπαρκτη τεχνική βάση, θα αγοράζουν ηλεκτρικό ρεύμα από τη ΔΕΗ και θα το μεταπωλούν ακριβά στους καταναλωτές.

Την ίδια στιγμή ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) έβγαλε ανακοίνωση υπέρ της «αναδιάρθρωσης», δηλαδή του ξεπουλήματος της ΔΕΗ. Το γεγονός φαίνεται οξύμωρο, αφού το ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα πνίγει τη βιομηχανία. Δεν είναι όμως παράλογο, καθώς εδώ και καιρό ο ΣΕΒ εκπροσωπεί πολλά είδη κεφαλαίων (σούπερ μάρκετ, πληροφορική κ.λπ.) αλλά όχι το... βιομηχανικό.
Όπως και να έχει, το ξεπούλημα της ΔΕΗ θα πρέπει να σημάνει συναγερμό σε όλο το λαό. Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι βασικό αγαθό επιβίωσης. Δεν πρέπει να το εγκαταλείψουμε στους άρπαγες του κεφαλαίου.


Σ.Κ.