Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ.

Μετά από τεσσεράμισι χρόνια λειτουργίας και έξι χρόνια αγώνα από εμάς τους εργαζόμενους στη ΒΙΟ.ΜΕ., η δικαστική εξουσία δεν σταμάτησε ούτε στιγμή τις επιθέσεις της εναντίον μας. Και ενώ έχει περάσει μια κατάπτυστη πρόταση για την πτώχευση, και έχει απορρίψει την προσπάθεια των εργαζομένων για να συνεχίσουμε τη λειτουργία του εργοστασίου, έρχεται τώρα να επιβάλει την τμηματική πλειστηρίαση των μέσων παραγωγής· των μέσων που επί τεσσεράμισι χρόνια τώρα θρέφουν δεκάδες οικογένειες. Αυτή είναι η ευθύνη των «έντιμων» δικαστικών που σε κάθε περίπτωση το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι να καταστρέψουν ό,τι με τόσο κόπο στήσαμε εμείς οι εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ. Και το κάνουν αυτό για να μην έχει την ιδέα καμία άλλη ομάδα εργαζομένων να διανοηθεί να περάσει στη λειτουργία των εγκαταλελειμμένων εργοστασίων.
Για αυτόν τον λόγο καταγγέλλουμε τις δικαστικές αρχές και τον σύνδικο πτώχευσης, που σε κάθε περίπτωση στέκεται εμπόδιο στη λειτουργία του εργοστασίου άμεσα από μας τους εργαζόμενους και χωρίς αφεντικά.
Καλούμε εσάς τους συνδικαλιστές, τους εργάτες, τις συλλογικότητες να μας στηρίξετε και να δείξουμε όλοι μαζί πως αφού
δεν μπορούν αυτοί, μπορούμε εμείς!
Ζητάμε την έμπρακτη συμπαράστασή σας για να μπορέσουμε να κρατήσουμε το εργοστάσιο ζωντανό και τις οικογένειές μας μακριά από τον φόβο και τη φτώχεια. Ζητάμε ψηφίσματα συμπαράστασης για να μπορέσουμε να αποδείξουμε τη δύναμή μας, τη δύναμη της αλληλεγγύης που είναι δυνατότερη από κάθε μορφή καταστολής του κεφαλαίου, κάθε μορφή οικονομικής κατάρρευσης της καπιταλιστικής οικονομίας.
Αγωνιστικά και αλληλέγγυα,

Οι εργαζόμενοι στη ΒΙΟ.ΜΕ.

Σημ. της σύνταξης: Θυμίζουμε ότι η ΒΙΟ.ΜΕ. (Βιομηχανική Μεταλλευτική) είναι το εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη που εγκατέλειψε η εργοδοσία και που εδώ και 4,5 χρόνια πήραν την ευθύνη και το λειτουργούν οι εργαζόμενοί του, με αυτοδιαχείριση. Καθώς η αστική δικαιοσύνη απειλεί άμεσα αυτό το σπουδαίο για όλη την εργατική μας τάξη παράδειγμα αντίστασης και αυτοοργάνωσης, οφείλουμε όλοι να εκφράσουμε εμπράκτως τη συμπαράστασή μας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://biom-metal.blogspot.gr/ Τηλ.-fax 2313 031154.
Τα προϊόντα που παράγονται στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της BIO.ME. είναι καθαριστικά, σαπούνι, υγρό σαπούνι κ.λπ., είναι πολύ καλής ποιότητας και πολύ φτηνά, και στην Αθήνα τα βρίσκουμε στο πρατήριό τους, Ψαρών 33, Αγ. Αντώνιος, Περιστέρι.