Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2016

1 Ιουνίου: Οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έκαναν 24ωρη απεργία για την πρόσληψη μηχανοδηγών στις πολλές κενές θέσεις που υπάρχουν.
● Οι εργαζόμενοι στον δήμο Λευκάδας έκαναν τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο δημαρχείο για μέτρα αντιμετώπισης των δύσκολων συνθηκών εργασίας του καλοκαιριού.
● Οι απολυμένοι εργαζόμενοι του ATHENS LEDRA, που παραμένουν απλήρωτοι, έκαναν συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο, καθώς συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το κλείσιμό του.
24ωρη απεργία με συγκέντρωση στην Αθήνα έκαναν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, ενάντια στην προωθούμενη αξιολόγηση-χειραγώγηση.
● Οι εργαζόμενοι στις εκδοτικές επιχειρήσεις ΠΗΓΑΣΟΣ (ιδιοκτησίας Μπόμπολα) ξεκίνησαν απεργία διαρκείας, που κράτησε όλο το μήνα, για τα δεδουλευμένα πέντε μηνών και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

● Οι εργάτες της τεχνικής εταιρείας «ΤΟΞΟΤΗΣ» (έργα ΔΕΗ) στο Αγρίνιο ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας για τα δεδουλευμένα τους.

3 Ιουνίου: Οι εργάτες της βιομηχανίας πλαστικών «ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕ» στην Αυλώνα Αττικής ξεκίνησαν απεργία που κράτησε μέχρι τις 23/6, με αφορμή την απόλυση συναδέλφου τους. Διεκδίκησαν και κέρδισαν τη δημιουργία χώρων υγιεινής και διαλείμματος και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

13 Ιουνίου: Οι εργαζόμενοι της κλινικής «ΑΘΗΝΑΙΟΝ» του ομίλου EUROMΕDICA στην Αθήνα έκαναν τρίωρη στάση εργασίας για τα δεδουλευμένα τους. Επανέλαβαν την ίδια κινητοποίηση στις 21 και 27 του μήνα.

14 Ιουνίου: Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Αθήνας έκαναν 4ωρη στάση εργασίας για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.
● Οι εργαζόμενοι στο Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών (ΙΓΜΕ) έκαναν 24ωρη απεργία και πορεία στην Αθήνα, ενάντια στη συνεχιζόμενη εγκατάλειψη του οργανισμού.

15 Ιουνίου: Οι εργάτες της επιχείρησης FRIGOGLASS στην Πάτρα συνέχισαν τον αγώνα ενάντια στην επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, με συγκέντρωση έξω απ’ το εργοστάσιο.

16 Ιουνίου: Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έκαναν πορεία στην Αθήνα για την καθιέρωση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής.

19 Ιουνίου: Οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» στη Βόρεια Ελλάδα, που έχει σταματήσει τη λειτουργία της, έκαναν συγκέντρωση για τα δεδουλευμένα τους στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
● Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι όλων των δήμων της χώρας ξεκίνησαν αποχή διαρκείας, με καταλήψεις των αμαξοστασίων, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και τη μονιμοποίησή τους. Στο ενδιάμεσο διάστημα έγιναν δύο 24ωρες απεργίες (22 και 29/6) και μία τετράωρη στάση εργασίας (26/6) από όλους τους εργαζόμενους των δήμων, με μεγάλες πορείες στην Αθήνα και άλλες πόλεις. Οι εργαζόμενοι πέτυχαν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την παράταση της σύμβασής τους μέχρι τον Μάρτιο του 2018, καθώς και τη μοριοδότησή τους στον διαγωνισμό που υποσχέθηκε η κυβέρνηση. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τη μονιμοποίηση όλων.

22 Ιουνίου: Οι μεταλλεργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στον Πειραιά έκαναν 24ωρη απεργία για τη συλλογική σύμβαση εργασίας τους.

26 Ιουνίου: Οι εργάτες των πτηνοτροφείων «ΖΟΥΡΑΣ» στη Στερεά Ελλάδα (Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία) ξεκίνησαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ενάντια στα νέα κρούσματα καταπάτησης των δικαιωμάτων τους απ’ την εργοδοσία και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας.

29 Ιουνίου: Οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές δομές ειδικής αγωγής, μαζί με ενώσεις γονέων, έκαναν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα, για την έγκαιρη πληρωμή των νοσηλίων των παιδιών με ειδικές ανάγκες.


Σ. Κρόκος