Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Ο ελληνικός λαός σε ρόλο Ιφιγένειας της Ε.Ε.

Τώρα που το κύριο μέρος του εγκλήματος επιτελέστηκε, 
όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι ιθύνοντες παραδέχονται 
στα ίσα ότι ο ελληνικός λαός θυσιάστηκε για τα 
συμφέροντα των τραπεζιτών και για να μη διαταραχθεί 
η «σταθερότητα» της ευρωζώνης
Τώρα που λήγει η θητεία του και ετοιμάζεται να μας αφήσει ο «αγαπητός» πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επέλεξε να μας αποχαιρετήσει με μια σπάνιας ειλικρίνειας δήλωση: ότι οι ελληνικές τράπεζες σώθηκαν σε βάρος των φορολογούμενων πολιτών και με λάθος τρόπο!
Την άποψη αυτή την εξέφρασε δίχως δισταγμό ενώπιον της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΛΑΕ Νίκου Χουντή. «Είχαμε τραπεζική κρίση, δημοσιονομική κρίση και χρησιμοποιήσαμε πολλά από τα χρήματα του φορολογούμενου, με λάθος τρόπο κατά τη γνώμη μου, για να σώσουμε τις τράπεζες, και ο κόσμος που επέκρινε τα πρώτα χρόνια λέγοντας πως όλα έγιναν για τις τράπεζες, έχει κάποιο δίκαιο», είπε χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ!

Εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε και την πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενός βασικού οργάνου της ΕΕ, για την ελληνική χρηματοπιστωτική κρίση, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι: τα μνημόνια που εφάρμοσε η Κομισιόν στην Ελλάδα ούτε εντάσσονταν σε κάποια στρατηγική για τη χώρα, ούτε οι μακροοικονομικοί στόχοι τους δικαιολογούνταν, ενώ η χώρα συνεχίζει να έχει πρόβλημα χρηματοδότησης, παρά τα δάνεια, και το ΑΕΠ μειώθηκε πολύ περισσότερο απ' ό,τι υπολογιζόταν! Τι πιο αποκαλυπτικό από τα πιο αρμόδια χείλη!
Φυσικά δεν περιμέναμε τους προαναφερθέντες για να έχουμε την άποψη ότι τα μνημόνια θυσίασαν τον ελληνικό λαό στον βωμό των τραπεζών και του ευρώ. Ούτε και η επιλογή του θυσιαζόμενου ήταν τυχαία. Διάλεξαν τον λαό που έχει πλούσιες αγωνιστικές παραδόσεις και που πάντα ακολουθούσε τις προοδευτικές τάσεις της εκάστοτε εποχής. Έπρεπε λοιπόν να τον τσακίσουν και για παραδειγματισμό των άλλων ευρωπαϊκών λαών (αν και στην περίπτωση των Βρετανών λειτούργησε ανάποδα!). Αυτά όμως ο ελληνικός λαός δεν τα ξεχνάει και όσο περισσότερα «μερίσματα» του προσφέρουν για να τον κοροϊδέψουν τόσο περισσότερο αποδεικνύουν ότι φοβούνται την αφύπνισή του και την οργή του. Και πολύ καλά κάνουν, γιατί τα ψέματα δεν κρατούν για πάντα!


Γιάννης Τριανταφύλλου