Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Δικαίωση για τους εργαζόμενους της πρώην «Καρυπίδης»

Οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «MARKET IN» στα Γιάννενα (πρώην «Καρυπίδης») δικαιώθηκαν στον αγώνα που δίνουν για την επαναπρόσληψή τους. Με δικαστική απόφαση, η νέα εργοδοσία υποχρεούται να
τους επαναπροσλάβει έως τις 26/1. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων είχαν χτυπηθεί δύο φορές απ’ την αστυνομία και 12 απ’ αυτούς είχαν διωχθεί δικαστικά. Η «MARKET IN» έχει απορροφήσει την «Καρυπίδης», προσλαμβάνοντας 900 απ’ τους 1.400 εργαζόμενους σε όλα τα καταστήματα στη Βόρεια και Δυτική Ελλάδα.
Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί το προηγούμενο για την επαναπρόσληψη και των υπολοίπων. Αποτελεί δικαίωση ενός πολύμηνου και πολύμορφου αγώνα που κάνουν οι εργάτες μέσα και έξω απ’ τα καταστήματα (παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις εγκαταστάσεων για να μη φύγει ο εξοπλισμός κ.λπ.). Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ υπάρχουν χρωστούμενα στους εργάτες, η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία έχει βρει λεφτά για να εξοφλήσει τους προμηθευτές και ενοικιαστές της «Καρυπίδης». Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων και την πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Σ.Κ.